Tečaj CPP Sevnica

Za vas enkrat mesečno organiziramo tečaj CPP v Sevnici. Organiziramo jih v Sevnici na Trgu Svobode 9 (nad Pošto) v drugem nadstropju. Tečaji CPP so Vaša vstopna točka na poti do vašega vozniškega dovoljenja.

Naslednji termin: 1. julij 2024 ob 15:00

Prijave sprejemamo na 041 871 330 ali preko spodnjega obrazca

  Kaj je Tečaj CPP?

  Tečaj cestno prometnih predpisov za B kategorijo (tudi znana kot tečaj CPP Sevnica) je izobraževalni program, namenjen bodočim voznikom, ki želijo pridobiti vozniško dovoljenje za vožnjo motornega vozila kategorije B. Ta tečaj zajema temeljna pravila in predpise, ki jih vozniki morajo poznati in upoštevati med vožnjo ter udeležbo v prometu.

  Tečaj cestno prometnih predpisov za B kategorijo je običajno sestavljen iz teoretičnega dela, ki pokriva različna področja cestno prometnih predpisov, vključno z:

  1. Splošna pravila in predpisi v cestnem prometu (1PU)
  2. Udeleženci cestnega prometa (2PU)
  3. Prometna signalizacija in prometna oprema na cestah ter znaki, ki jih dajejo uradne pooblaščene osebe pri urejanju in nadzoru cestnega prometa (4PU)
  4. Vožnja po cesti (3PU)
  5. Pravila cestnega prometa (4PU)
  6. Posebnosti v cestnem prometu (1PU)
  7. Uporaba vozila do odnosu do okolja (1PU)
  8. Dodatni del 1 (4PU): vleka priklopnika, osebnosti pri splošnih pogojih, vpliv socilanih in situacijskih dejavnikov na ravnanje voznika.
  9. Dodatni del 2 (4 PU): vožnja vozila, vožnja po avtocesti in hitri cesti, prevoz oseb, ustavitev in parkiranje, prevoz tovora, vleka pokvarjenega vozila, priprava na vožnjo, oprema vozila.

  Po opravljenem teoretičnem delu tečaja cestno prometnih predpisov za B kategorijo bodo udeleženci morali opraviti tudi praktični preizkus vožnje, da bi dokazali svoje znanje in veščine v praksi.

  Tečaj CPP za B kategorijo je ključen del procesa pridobivanja vozniškega dovoljenja, saj zagotavlja, da bodo novi vozniki imeli ustrezno znanje in razumevanje prometnih predpisov ter da bodo sposobni varno in odgovorno upravljati vozilo v prometnem okolju.